Συμβεβλημένοι με ΥΠΕΘΑ (ΓΕΣ, ΓΕΑ, ΓΕΝ), ΛΣ/ΕΛ. ΑΚΤ και ΕΔΟΕΑΠ

Ποιοι Είμαστε

ΚΑΠΠΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ, SIT

Η Χριστίνα Κάππα είναι συνιδρύτρια του Our LittleStars κι επιστημονικά υπεύθυνη της θεραπευτικής ομάδας. Είναι πιστοποιημένη εργοθεραπεύτρια, κατέχοντας το πτυχίο της από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Από μικρή ήθελε να συνεισφέρει στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου κι η Εργοθεραπεία είναι ο δικός της τρόπος για να το πετύχει. Πιστή στο «Έργο» της, εξελίσσεται συνεχώς προσωπικά κι επαγγελματικά.

Έχει εργαστεί ως παιδιατρική εργοθεραπεύτρια σε μία πληθώρα πλαισίων, έχοντας την ευκαιρία να συνεργαστεί με παιδιά ενός ευρέος φάσματος ηλικιών και διαγνώσεων. Είναι εκπαιδευμένη στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση, καθώς κι έχει παρακολουθήσει ένα πλήθος σεμιναρίων κι εκπαιδεύσεων.

Η εμπειρία, ο σεβασμός κι η αγάπη της για τα παιδιά είναι ο οδηγός στην επίτευξη των στόχων του κάθε παιδιού και της κάθε οικογένειας.

Βιογραφικό

ΚΟΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ, SIT

Ο Κουρής Δημήτρης είναι συν ιδρυτής του Our LittleStars και επιστημονικά υπεύθυνος της θεραπευτικής ομάδας. Έλαβε το πτυχίο του από το τμήμα Εργοθεραπείας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθηνών.

Η αφοσίωση και η αγάπη του για την Εργοθεραπεία, του δίνει το κίνητρο να εξελίσσεται και να βοηθά τους μικρούς και μεγάλους «φίλους» του.

Έχει ασκηθεί σε μία σειρά δομών υγείας (Αιγινήτειο Νοσοκομείο, Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Αγίου Δημητρίου, Νοσοκομείο Αργολίδας). Έπειτα, ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία ως εργοθεραπευτής στο Ναυτικό Νοσοκομείο Πειραιά (Κέντρο Ειδικής Φροντίδας Παιδιού) και έκτοτε εργάζεται αδιάλειπτα ως παιδιατρικός εργοθεραπευτής, έχοντας αποκτήσει μεγάλη εμπειρία σε όλες τις αναπτυξιακές διαταραχές και παιδιατρικές ομάδες.

Είναι εξειδικευμένος στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση και σε μία πληθώρα μεθόδων και προσεγγίσεων. Στα πλαίσια της ερευνητικής του δουλειάς έχει συμμετάσχει με εργασία στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αυτισμού.

Οι γνώσεις και η εμπειρία του, σε συνδυασμό με την μεγάλη αγάπη του για τα παιδιά και τον θετικό του χαρακτήρα τον καθιστούν ιδιαίτερα αγαπητό στα παιδιά και τους γονείς.

Βιογραφικό

ΣΙΔΕΡΗ ΝΕΚΤΑΡΙΑ

Η Νεκταρία Σιδέρη είναι απόφοιτη του τμήματος Λογοθεραπείας του Queen Margaret University, στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, πραγματοποίησε πρακτική άσκηση σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, όπως σε παιδικό σταθμό, σε Ειδικό Δημοτικό σχολείο Κωφών, σε κέντρα αποκατάστασης και αποθεραπείας καθώς και στο Κοινωνικό Ιατρείο του δήμου Βριλησσίων.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια που αφορούν την αξιολόγηση και την παρέμβαση στον τομέα της λογοθεραπείας. Κάποιες από τις εκπαιδεύσεις είναι το Σεμινάριο στην Εντατική Αλληλεπίδραση Intensive Interaction και στη Δυσφαγία Ενήλικων.

Tέλος, έχει παρακολουθήσει και συνεχίζει να παρακολουθεί εποπτείες λογοθεραπείας, καθώς και εποπτικά σεμινάρια για την λογοθεραπεία (Αξιολόγηση και Παρέμβαση). Τα εποπτικα σεμινάρια αφορούν την Αρθριτική- Φωνολογική Διαταραχή, τη Δυσπραγία, την Αναπτυξιακή Γλωσσική Διαταραχή- DLD και τις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος.

ΠΑΣΠΑΤΗ ΝΑΝΣΥ

Η Νάνσυ Πασπάτη είναι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του University of Wales, έχει μεταπτυχιακό στη Σχολική Ψυχολογία από το Canterbury Christ Church University και ολοκληρώνει τις 4ετής σπουδές της στη Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής (Κ.Ε.ΨΥ.ΣΥ.) στην Αθήνα.

Από μικρή την ενδιέφερε ιδιαίτερα η ανθρώπινη συμπεριφορά και η λειτουργία των ανθρωπίνων σχέσεων. Αγαπάει ιδιαίτερα τα παιδιά και να βοηθάει όσους το έχουν ανάγκη.

Κατά την διάρκεια των σπουδών της, ασχολήθηκε με την τέχνη και την ψυχολογία και εργάστηκε σε ΜΚΟ, κέντρα με παιδιά και σε νευρολογική κλινική με ηλικιωμένους. Φοίτησε με υποτροφία στο μεταπτυχιακό λόγω αριστείας στο προπτυχιακό της. Τον τελευταίο καιρό εργάζεται με ενήλικες σε ατομικές συνεδρίες, με θεραπεία ζεύγους, οικογενειακή θεραπεία, συμβουλευτική γονέων και θεραπευτικές ομάδες.

Κατέχει Άδεια Ασκήσεως Ψυχολόγου, παρακολουθεί εποπτείες και κάνει και η ίδια προσωπική θεραπεία. Για την ίδια, η ανάγκη επιμόρφωσης δεν σταματά ποτέ και έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια παράλληλα με τις σπουδές της.